Explorați o grădină uimitoare din Surrey și o casă cu piscină

Geometriile ascuțite și natura moale se întâlnesc în această grădină din Surrey

Facem o plimbare într-o grădină din Surrey care combină arhitectura ascuțită de Surman Weston și plantarea naturalistă de Matthew Childs Design cu mare efect

Doza corectă de tensiune vizuală între natural și creat de om poate genera rezultate armonioase, așa cum demonstrează această schemă cu piscină și grădină din adâncurile peisajului rural din Surrey. O colaborare între practica de arhitectură din Londra Surman Weston și specialistul local în arhitectură și peisaj de grădină Matthew Childs Design, acesta include o clădire fin lucrată și o platformă de piscină, amplasată într-un peisaj expansiv „sălbatic” care contrastează perfect cu pavilionul cu căptușeală ascuțită. Verdeața luxuriantă se extinde până la marginile grădinii Surrey, care include o reședință privată principală care, destul de amuzant, a fost cândva casa de piscină a unui conac din apropiere.

Totul a început când Childs a fost abordat să lucreze la mediul din jurul casei principale în 2019. El i-a invitat pe Tom Surman și Percy Weston să creeze structura piscinei – cele două studiouri s-au mai intersectat înainte, deoarece Surman Weston proiectase studioul Reigate al lui Childs. câțiva ani în urmă. Echipa, care a inclus arhitectul de proiect Hilton Murrell, a știut încă de la început că doreau să aibă o abordare unificată pentru designul general, dezvoltând arhitectura și peisajul mână în mână, pe picior de egalitate. „Ne-am dorit o schemă cu adevărat integrată”, spune Childs.

Grădină naturalistă Surrey și piscină geometrică

Piscina dreptunghiulară intersectează terasa de beton, a cărei formă circulară este oglindită de zona de relaxare a căminului din apropiere.

Totuși, egal nu înseamnă același lucru. „Peisajul are un fel de asprime și o senzație mai sălbatică”, spune Surman. „Ne-a plăcut ideea de a adăuga un punct central mai geometric, mai îndrăzneț, pentru a contrasta cu peisajul – s-ar îmbunătăți reciproc.” Arhitecții citează ca referințe Palm Springs „Frey House II, pentru acoperișul său metalic și arhitectura austera, așezat pe un peisaj natural dramatic, și KGDVS” Solo House din Spania, pentru geometriile și deschiderea sa. Între timp, Childs s-a inspirat din lucrarea arhitectului peisagist Thomas Church și a iconicului Fallingwater al lui Frank Lloyd Wright. „În special, modul în care arhitectura contemporană și peisajul natural pot funcționa în armonie, să primească dinamism prin mișcarea apei și înmuiate cu plante”, explică Childs.

Au decis principiile lor comune, generale, echipa s-a pus pe treabă, designul grădinii și arhitectura dezvoltându-se independent, dar în dialog între ele. Peisagistica (construită de Belderbos Landscapes) împrumută elemente din arhitectură și invers. De exemplu, scaunele în aer liber rotunjite reflectă forma casei de la piscină.

Arhitectura casei la piscină pare simplă – o construcție din lemn de brad Douglas, acoperită de un acoperiș ușor din aluminiu ondulat și așezată deasupra unei baze de beton, care ține apa și se transformă într-o podea rezistentă, texturată și anti-alunecare în interior. Interiorul conține un spațiu principal în plan deschis pentru a se așeza în jurul unei sobe cu lemne, precum și o baie separată. Totul este fin lucrat (structura a fost prefabricată și asamblată rapid la fața locului, oferind bucătărie și dulapuri la comandă) și există un sentiment general de ușurință în ceea ce privește designul. „Am proiectat-o ​​ca pe o cameră în aer liber”, spune Surman. „Mi-am imaginat că ușile glisante vor fi întotdeauna deschise, dar în egală măsură, iarna, o poți închide și este suficient de mare pentru a avea focul aprins și a fi confortabil.”

Construită pe locul unui zid de reținere existent de 1,5 m înălțime, noua casă curbată de piscină se întinde pe calea schimbării nivelului și în consolă peste pădure.

Piatra Westmorland găsită la fața locului și urmele unor caracteristici de apă abandonate din viețile trecute ale grădinii l-au inspirat pe Childs să creeze un peisaj naturalist de apă și stâncă. Intenția era să facă totul să pară ca și cum ar fi fost mereu acolo. „Matt a venit cu această schemă sălbatică care avea multă apă, reintroducând cascade, care se încadrează într-un iaz mai mare și apoi mai mic, care devine apoi discul de beton al piscinei și al casei de la piscină”, explică Surman. „A reușit să-și păstreze o idee despre sălbăticia care era acolo înainte, dar a injectat rute, zone pentru ședere, un focar și multe altele.”

Rezultatul este perfect echilibrat și atent planificat, dar nu excesiv de îngrijit. Copacii noi maturi ajută la crearea sentimentului că acest peisaj bogat împădurit a fost întotdeauna acolo, ascunzând, de asemenea, casa de la piscină de casa principală, stimulând un sentiment de descoperire.

Între timp, părțile laterale ale discului de beton care ține în consolă structura casei piscinei, extinzându-se în verdeața din jur. „În consolă deasupra malului te simți că aproape tot peisajul din jurul casei face parte din grădină”, spune Childs, subliniind că aceasta este o tehnică care a fost adesea folosită în designul istoric al peisajului. „Într-un stil similar, „împrumutăm” opiniile și le facem parte din proiectul nostru. §

.

Leave a Comment