Haesimdang Senior Social Housing din Seul, Coreea

haesimdang, locuințe sociale pentru bătrâni cu multe zone comune

este situat în centrul orașului dobong-gu în suflet, haesimdang este senior locuințe sociale un model pilot care răspunde unei societăți îmbătrânite din regiune. Companiile coreene geeumplus și gain architecture au colaborat la proiect – implementarea unei facilități plăcute, cu fațade colorate și bogate. acoperiş proiectarea gradinii. haesimdang, care înseamnă „o casă în care putem trăi confortabil”, combină facilitățile rezidențiale confortabile cu servicii de sănătate care îngrijesc atât persoanele în vârstă, cât și persoanele cu mobilitate redusă.


poze © geeumplus & hoonkoo lee

la primul etaj sunt persoane cu dizabilități, în timp ce femeile și bărbații în vârstă sunt la etajul doi și trei. etajul al patrulea primește în sfârșit cuplurile mai în vârstă. alăturați-vă tuturor locuitorilor, geeumplus (vezi lucrare Aici) și dobândesc arhitectura unui spațiu comunal local amenajat la primul etaj adiacent drumului, care asigură un loc de odihnă și agrement. cu toate acestea, fiecare etaj are propria sa zonă comună și are acces la o grădină ecologică deschisă pe acoperiș.

lhkorea land housing corporation locuințe publice de închiriat haesimdang 5
podele marcate cu diferite culori

design biofil care răspunde crizei climatice

Clădirea de locuințe sociale haesimdang, care se deplasează spre exterior, este căptușită cu finisaje din cărămidă care se armonizează cu peisajul din jur. in plus, cele doua etaje din mijloc au un accent de culoare specific – verde si galben – care pune in evidenta calitatile biofile ale arhitecturii.

aici stratul biofil se dezvăluie printr-o grădină pe acoperiș destinată permaculturii, unde interacționează diferite specii și plante. deși acoperișul este mic (200 m2), servește drept grădină ecologică în mijlocul unui oraș aglomerat; Locuitorii se pot aduna la un grătar, se pot angaja în activități agricole sau se pot bucura de priveliștea verdeață. Spatiile comune de la fiecare etaj au un perete verde, care creeaza o atmosfera placuta si naturala.

Leave a Comment