În Kerala, depozitul industrial capătă o a doua viață ca refugiu de proiectare

„Am trecut printr-un proces intens de restaurare pentru a redescoperi arhitectura originală”, spune Sasidharan, subliniind cuvântul „original”. Conform spuselor sale, nu există un singur material care să nu fi fost reluat. Pane de lemn, țigle, ferestre, uși și scânduri de tavan au fost colectate din curțile de demolare și reciclate cu atenție pentru proiect. Iar jetoanele renovate din clădirea originală – inclusiv țigle de acoperiș Mangalore, lemn recondiționat, fragmente de metal, laterită semi-degradată, pavaj din ciment, ferestre și mobilier și lumini și lămpi distinctive – servesc ca o amintire a moștenirii site-ului.

Ecranele cu zăbrele din spate oferă vederi nesfârșite asupra peisajului rural din jur.

Astăzi, câțiva arbori de mango sunt ultimul element supraviețuitor al trecutului dur. Dar copacii au servit ca o piatră de temelie către ceva mult mai mare: grădina tropicală luxuriantă a lui Geoffrey Bawa. „Am urmărit mișcarea de plantare „New Wave” a lui Piet Oudolf; o combinație de ierburi subțiri și plante perene erbacee care definesc structura, textura și forma peisajului”, notează Elizabeth, arătând spre rânduri și rânduri de copaci și arbuști înfloriți. Faptul că acest loc este un paradis înfloritor este scris într-un peisaj în continuă evoluție, despre care Sasidharan ne reamintește rapid că „a supraviețuit cu succes unei serii de inundații devastatoare și luminii puternice ale soarelui la tropice – ambele din cauza încălzirii globale”. Ambiția arhitecților a fost experimentală, cu adăugarea de frunze neobișnuite și flori diverse și diverse combinații de acoperire a solului adaptate pentru a se potrivi în mod egal cu zonele mlaștine și însorite.

.

Leave a Comment