Înainte să-l găsească pe cel potrivit, s-au despărțit de doi arhitecți

Când Gagan și Jasmin Arneja au cumpărat o casă pe versanții Bay Area proiectată în 1975, au știut că va fi nevoie de ceva muncă. Dar, cu ferestre mari care oferă priveliști mari spre San Francisco și un interior căptușit cu placaj de sequoia distinctiv, casa le plăcea deja multe.

Deci, după ce s-au închis în 2011 pentru aproximativ 1,5 milioane de dolari, s-au mutat fără să schimbe nimic. „Credem că este nevoie de cel puțin trei-patru ani pentru a înțelege particularitățile și avantajele și dezavantajele casei”, a spus doamna Arneja, fotograful. „Nu am vrut să o rupem sau să o remodelăm înainte de a avea ocazia să cunoaștem casa”.

„Casa se schimbă de-a lungul anotimpurilor”, a adăugat Arneja, inginer software la Arista Networks. vara – ceva ce nu ar înțelege dacă nu ar locui acolo.

Cuplul, care este atras de 40 de ani, nu a putut să nu observe neajunsurile.Casa cu trei etaje este amplasată în pantă, cu intrarea principală și spațiul de locuit principal la etaj. Dar dormitoarele, la etaj, păreau prost finisate, iar podeaua de dedesubt nu era deloc terminată. Casa avea și ferestre ineficiente cu un singur geam, iar bucătăriile și băile sale originale aveau nevoie disperată de modernizare.

În 2016, Arnejas era în sfârșit gata să facă unele modificări, dar nu plănuia să renoveze intestinele. Au vrut să păstreze lambriurile din lemn de sequoie pe care le-au iubit, făcând în același timp casa mai confortabilă pentru vizitele în familie (uneori părinții domnului Arneji stau luni de zile când vizitează India), îmbunătățind eficiența energetică a acesteia, înlocuind accesoriile și electrocasnicele din anii 70 și adaugă câteva ajustări stilistice. să-și facă propriile lor.

Găsirea arhitectului potrivit pentru o astfel de muncă nu a fost ușoară. Au implicat unul, dar în curând au descoperit că aveau idei foarte diferite despre cum ar trebui actualizată casa. Au trecut la altul, dar și designul lor propus părea prea greu.

„Este ca și cum ai trece printr-o relație proastă”, a spus doamna Arneja. „Casa avea nevoie de un arhitect care să nu fie atât de controlat de ego și care să fie suficient de matur și încrezător în capacitatea sa de a prelua renovarea casei cu o identitate arhitecturală puternică și să nu simtă că trebuie să-și pună amprenta asupra acesteia. . .”

Din fericire, Monica Viarengo, un peisagist care s-a consultat cu ceilalți arhitecți ai cuplului, a crezut că cunoaște persoana potrivită pentru job: soțul ei, Brett Terpeluk, directorul Studio Terpeluk. Când Arnejas l-a cunoscut, a fost ca o potrivire perfectă.

„Cred că sensibilitatea lui Brett se îndreaptă către sensibilitatea italiană”, a spus domnul Arneja. „Nu este vorba despre crearea acestor linii goale, curate, moderne; este într-adevăr cât de cald este totul.”

Domnul Terpeluk a văzut de ce cuplul a vrut să păstreze atât de mult. „Când am intrat în casă, arhitectura a rezonat cu adevărat în mine”, a spus el. „Are o calitate atât de frumoasă, aproape mistică, în felul în care spațiul te îmbrățișează. Adoptarea unei abordări curatoriale pentru a menține pasul atunci când modernizarea unei case a fost abordarea corectă.”

Planul său prevedea extinderea și finalizarea etajului inferior pentru a crea spațiu de birou și o sală media cu chicinetă cu vedere la noua grădină proiectată de doamna Viarengo; modernizarea la al doilea nivel de dormitoare și băi; și efectuarea de extinderi chirurgicale ale locuințelor principale de la ultimul etaj.

Domnul Terpeluk a lucrat cu Beatrice Santiccioli, un consultant de culoare, pentru a picta noi elemente arhitecturale în nuanțe neașteptate. Dulapurile din bucătăria renovată sunt realizate din lac verde mentă și roz moale, iar consola din apropiere este acoperită cu galben soare. Dormitorul principal are dulapuri încorporate în nuanțe vinete, iar baia interconectată are un mozaic de culoare similară.

Fiecare nivel are acces la zonele exterioare, inclusiv la grădină, curte și balcoane, mai ales printr-o ușă glisantă din sticlă pe toată lungimea.

Sub picioarele sale, domnul Terpeluk a instalat podele de brad Douglas văruite cu noduri maro închis, care au fost obținute din vechii stâlpi ai digului, unde casa fusese anterior un stejar întunecat și murdar. Apoi a legat toate cele trei niveluri împreună cu o scară pliabilă sculpturală din oțel, cu o balustradă care seamănă cu curbura unui cioban. Coborârea scărilor este acum „o experiență cinematografică”, a spus domnul Terpeluk, în timp ce diferite culori de diferite niveluri treceau ca un șarpe.

Arnejas s-a mutat când a început construcția în toamna lui 2017 și s-a întors la casa lor finalizată în vara anului 2020, după ce a cheltuit aproximativ 500.000 de dolari pentru renovare. A fost nevoie de aproape zece ani de visare, proiectare și construcție, dar acum că casa lor de 3.200 de metri pătrați este gata, știu că răbdarea a dat roade.

„Folosim fiecare parte a casei în fiecare zi”, a spus doamna Arneja în timp ce se mișcau între zonele de dormit, de lucru, de masă și de relaxare. Și când nimeni nu locuiește cu ei, a adăugat ea, camera de oaspeți servește și ca sală de exerciții.

„Rezultatul final este o casă care este diferită de ceea ce am început, dar nu va distruge ceea ce era deja aici”, a spus domnul Arneja. — O face mai bună.

Pentru a primi actualizări săptămânale prin e-mail despre știrile imobiliare rezidențiale, înscrieți-vă aici. Urmărește-ne pe Twitter: @nytrealestate.

Leave a Comment