Povestea nespusă a stadionului Super Bowl LVI din Los Angeles

Când Los Angeles Rams și Cincinnati Bengals se confruntă luna aceasta pentru Super Bowl LVI, o vor face pe terenul propriu al Rams: noul SoFi Stadium din Inglewood, California. Cel mai nou și cel mai mare loc al Ligii Naționale de Fotbal, Stadionul SoFi este proiectat de HKS Architects în colaborare cu Studio-MLA, o firmă de arhitectură peisagistică cu sediul în Los Angeles, condusă de Mia Lehrer.

Amplasat sub un acoperiș care se înclină distinct, stadionul cu peste 70.000 de locuri oferă o versiune la scară mai mare – la scară mult mai mare – a ceea ce face cel mai bine arhitectura din California de Sud: locuința în interior și în aer liber. Susținut de 37 de coloane colosale, acoperișul oferă protecție împotriva ploii, dar pentru că nu atinge niciunul dintre pereții stadionului, are beneficiile unui spațiu în aer liber. După cum remarcă Mia Lehrer într-o conversație cu ANUNȚ„Sunt brize incredibile dinspre ocean care se deplasează prin stadion”.

Stadionul SoFi a fost proiectat de HKS Architects în colaborare cu Studio-MLA, o firmă de arhitectură peisagistică cu sediul în Los Angeles, condusă de Mia Lehrer.

Foto: Cu amabilitatea Studio-MLA

Găsirea de locuri pentru noi stadioane poate fi o propunere complexă, în special pentru mediile urbane dense precum Los Angeles. Odată cu închiderea Hipodromului Hollywood Park, totuși, un astfel de site a fost folosit de proprietarul echipei, Stan Kroenke. Deși coletul a venit cu suprafața necesară pentru un stadion important, a existat o captură: proximitatea sa de LAX. Pentru a obține volumul necesar pentru locuri suficiente, stadionul ar încălca restricțiile de înălțime impuse de Administrația Federală a Aviației. Așa că HKS, Studio-MLA și echipa lor de ingineri au realizat un compromis inovator: încorporarea stadionului la 80 de picioare în pământ.

Pentru a face față acestei schimbări semnificative de grad, Lehrer a creat pasarele amenajate care terasează până la intrările stadionului. Plantat cu vegetație din biomul mediteranean, peisajul se dublează ca un fel de grădină botanică. Designul ei face, de asemenea, unele sarcini grele cu performanța de mediu, cu un lac de 6 acri care captează scurgerea apei pluviale care poate fi folosită pentru irigarea zonelor plantate ale dezvoltării. Kush Parekh, director asociat la Studio-MLA și liderul echipei de proiect, estimează că strategia va recupera 26 de milioane de galoane de apă în fiecare an.

.

Leave a Comment